Nyårsförberedande.

I år var jag så himla trött på hela den där grejen som är på nyår, att alla vill gå på den där superfesten som de aldrig blir bjudna på. Det är nämligen aldrig någon som ordnar något och alla står där med panik sista dagen och försöker skrapa ihop sig en liten fest. Det blir alltid misslyckat.
Därför bestämde vi oss i år för att ha en nyårsfest. Plus att Peter nästan aldrig firar sin födelsedag riktigt eftersom han fyller år på nyår. Det får bli en liten kombinerad nyår/födelsedagsfest.


För en gång skull ligger jag bra i tiden! Så bra till att jag hinner sitter här och blogga en stund.
Make-upen är fixad, håret och kläderna är äntligen bestämda.
Drickan, maten och musiken är fixad!

Dom 2 senaste dagarna har jag däremot varit superstressad och känt att jag inte alls får ihop det med tiden. I och med att lite har strulat också, saker som vi skulle fixa så har jag automatiskt varit lite extra stressad.
Det svårta tycker jag är att parera in maten med att gästerna ska komma. Man får inte börja för tidigt men inte heller för sent.     


                                                         ________________
Menyn

Välkomstdrink.

Förrätt: Toast skagen.

Huvudrätt: Kyckling-paprika gratäng med ris.

Dessert: Glass, bär och chokladsås.

Champagne vid tolvslaget.
_______________


Jag håller tummarna och hoppas på det bästa. Grattis älskling på 25-årsdagen!









U2 3D



Igår åkte jag och min sambo till Malmö för att kolla in 3D bion med U2:s inspelade koncert i Buenos Aires på Vertigo turnén. Peter var mest sugen och nyfiken att kolla effekterna med en 3D film som inte var tecknad. För mig var det bara en bonus att det var en 3D film eftersom jag hade betalt detsamma för att se en vanlig koncert på bio med U2.

Wow vilken upplevelse! Det kändes som man stod med bandet på scenen i närbilderna och som att man stod i publiken och hoppade när dom filmade längre ifrån.
Man kan inte komma närmre känslan av att vara på en riktig koncert än detta, mer än om du är på själva koncerten live såklart.
Det var bara en massa lyckokänslor för mig, eftersom det kändes som att uppleva koncerten live ännu en gång. Den galna publiken, känslan när Larry och sedan Bono står och slår på en endast trumma ute på gångrampen.
Jag kunde knappt sitta still och kunde inte låta bli att sjunga med (inte högt såklart).
"Vertigo"-inledningen var precis lika mäktig som jag minns den. Och jag var glad att få uppleva det lysande mobilhavet unde låter "One" ännu en gång.
"Where the streets have no name" var fortfarande den bästa låten under hela koncerten, men det kan ju vara för att det är min favoritlåt.
Ett 85 minuter långt lyckorus and a lot of rock´n´roll. Se den!

LÅTLISTA:
"Vertigo"
"Beautiful Day"
"New Year's Day"
"Sometimes You Can't Make It on Your Own"
"Love and Peace or Else"
"Sunday Bloody Sunday"
"Bullet the Blue Sky"
"Miss Sarajevo" / Reading of the Universal Declaration of Human Rights
"Pride (In the Name of Love)"
"Where the Streets Have No Name"
"One"

EXTRANUMMER:
"The Fly"
"With or Without You"

SLUTTEXTER:
"Yahweh"
  
Två nördar på 3D-bion!

   

   
Lite av mina bilder från när U2 var i Göteborg 2005 under deras Vertigo-turné.









Backpacking Australien, Malaysia, Thailand 2008!

 Jag sitter här och tänker tillbaka på år 2008. Det var verkligen ett bra år, eller nu när jag ser tillbaka så är jag nöjd över vad gjort. Mitt största minne från 2008 kommer jul självklart att vara min och Tinas backpackingresa genom Australien, Malaysia och Thailand. Det var jobbigt, roligt och skönt på samma gång. 2½ månads slappande i värme! Men fy fan va trött jag var på den där väskan i slutet. Packa upp och packa ner, packa upp och packa ner...

Vår resa började i..                                  Sydney

      
Vi gjorde sightseeing, shoppade och hängde mycket på Bondi Beach. Tog en runda inom Sydney Aquarium för att vi så himla gärna ville se hajar.

Sedan drog vi vidare till...                      Byron Bay
 
Vi bodde på ett sjysst hostel som låg precis vid stranden och hann med en as rolig kväll på Cheeky Monkey.


Surfurs Paradise
 
Vi var ganska lång tid i Surfurs Paradise, men jag har faktiskt inte så mycket kort därifrån. Vi var iallafall på någon vattenpark där vi kollade på delfinshow vilket var skit coolt. Jag minns också en utekväll där vi kom till en klubb som det visade sig var ladiesnight. Det bjöds på strippshow med 3 manliga strippare. Självklart blev jag upptvingad av "brandmannen" som skulle låtsas rädda mig. Han utförde "hjärt och lungräddning" där han häll sina händer lite väl långt ifrån hjärtat (som man ska) och en aning nära brösten. Man kan ju säga att jag fick göra det mildaste som tur var. De andra tjejerna dom drog upp på scenen fick typ sätta huvudet i skrevet på stripporna. Galet!

Brisbane
   
Den tråkigaste staden ever. Här var vi i 2 dagar bara. Det enda roliga var Lone Pine Koala Sanctuary där man fick hålla koalor och klappa kängurus. Vi hade ett hemskt rum på vårat hostel där det bodde världens äckligaste människor men annars var hostelet i sig as fint. Det fanns 2 verandor där man kunde sitta och äta och kolla ut över Birsbane.

Noosa
 
Vi hade bestämt oss för att lära oss surfa här eftersom det är det bästa stället att lära sig på. Men det blev inte av här heller. Vi bodde på ett jättemysigt hostel ganska långt utanför Noosa. Stort, rent och fint för en jättebillig peng. Vi hade en pool som vi låg i på dagarna och hade en liten BBQ-fest med några tjejer från England. Det häftigaste var att känguruna hoppade utanför vårat fönster och till och med upp på vår veranda. Det kändes helskumt, men skit coolt såklar.

Så var det dags för Frasier Island.
          
Vilka hemska dagar det var. Men såklart skitroliga nu när man ser tillbaka på det. 10 st helt olika människor i en bil där inte ens alla pratar engelska också ska man helt plötsligt handla mat och planera en resa tillsammans. Jag trodde verkligen jag skulle under dessa dagar. Killarna körde som galningar i terrängen där det var en smal väg med stup nedanför. Det var så smalt att man inte kunde möta en bil. Och toaletterna på ön...fy fan. Vi tältade ju såklart eftersom det är en ö med praktiskt taget bara natur på. När man gick på toaletten på natten var det bara att blunda och kissa snabbt. I taket satt fullt med spindlar och man hade ju ingen aning om vilka som var farliga. Man kunde ju inte heller gå i skogen med tanke på att Australien är landet med flest giftormar i hela världen.

På vår enda heldag på ön skulle vi köra längst med hela innan tidvattnet kom och sen tillbaka till tälten när det hade gått väck igen. Tyvärr kom ju tidvattnet tidigare än vi räknat med denna dagen och vi fick lite smått panik när vi inte hade någonstans att köra upp (vi körde ju på stranden). Det låter löjligt nu i efterhand men vi var helt säkra på att bilen skulle fastna där på stranden när tidvattnet väl hade kommit in riktigt. Det gick så jäkla snabbt från att det började att komma in tills att det blev högt. Som tur var efter mycket skrikande på varrandra bestämde vi oss för att försöka köra tillbaka och se om vi hittade någonstans att köra upp. Bara några hunda meter längre bak fick vi äntligen upp bilen från stranden.
Sen var vi ju fast där i ca 8 timmar. Det vara bara att sitta och vänta och vi fick inte ens bada i havet eftersom där fanns hajar. Vi utmanade dock ödet lite och sprang inne vid vattenkanten.

Det var ju en underbar ö annars, jättevacker med massa sjöar (specielt den kända Lake Mackenzie) och freshwater lakes, där man faktiskt kunde dricka vattnet.
Det var otroliggt skönt att komma till hostelet efter dessa 3 dagar och duscha av sig all sand och äntligen äta mat utan sand i.

Whitsundays
  
Whitehaven Beach, världens 3:dje finaste strand. Fråga mig inte vilken som är den första.
Det var tyvärr massa jellyfishes i vattnet så vi var tvugna att bada med våtsräkt, men shit var fint det var. En väldig jobbig båttur till själva whitehaven beach där man höll på att kräka ett par gånger pga de höga vågorna, men det är sånt man glömmer så här i efterhand.
(Den sista bilden av whitehaven är tyvärr inte min, men ville bara visa hur fint det verkligen är.)

___________________________________

Malaysia
       
Bara lugnt och skönt! Och otroligt varmt. Vi kom först till Penang där vi bodde på Babas Guesthouse för 45 kr per natt. Ja vi fick ju var vi betalade för. Men dom är otroligt gästvänliga här. Vi gick ner och åt frukost på stranden varje dag. Här kunde man unna sig efterrätt varje dag eftersom den kostade typ 10 spänn. Det var tyvärr inte så fint vatten här så det var ingen höjdare att bada. Så vi fick tips av en malaysier att vi skulle gå in på ett hotell och bada i deras pool. Han sa att alla ungarna gjorde det. Det var väldigt skönt att ligga och sola och bada lite fint, men det kändes samtidigt lite fel och man var lite rädd att bli påkommen när som helst.
När vi kom till Langkawi bodde vi på hotell. SÅ SKÖNT!
Vi åkte på en tur där vi åkte båt, kollade på filkar, fladdermöss och vattenfall. En tur på drygt 3 timmar och jag har för mig det kostade typ 150 kr per person. Och då hade vi alltså haft en taxichaufför/guide som kört runt på oss hela dagen.
Ett tips till alla backpackers: Åk inte båt från Malaysia till Thailand. Vi hörde att vi skulle åka i typ 4 timmar. Efter 10 timmar var vi framme. Äcklig båt, ingen mat och vi var sjösjuka hela vägen. Usch usch usch!
___________________________________

Thailand

  
Ko lanta
- Vi bodde på ett jättemysigt hotell tror jag man kan kalla det. I bungalows och pool. Och den här underbart mysiga restaurangen som är på korten ovanför.
     
Phuket
- Här mötte vi upp vår kompis Emma och Tinas familj. Jag kan ju säga att Phuket inte är Thailand överhuvudtaget. Det känns inte så om man jämför med andra ställen i Thailand iallafall. Det är så himla försvenskat och thailändarna kan till och med prata lite svenska. Hemskt! Det är såklart fint där, men råder alla att åka någon annanstans i Thailand istället.
 
Raya Island åkte vi till från Phuket och sov över på ön över natten. En jättemysig och liten ö där det inte finns någonting typ. En fet lyxresort och vårat hotell/bungalows. Till denna ön kommer mest turister över dagen.

   
Medans vi var i Phuket gjorde vi också lite utflykter thil Phi Phi-öarna där vi övernattade. Och därifrån en båturflykt till den käna "The Beach"-ön (Maya Island). Det var ju en otroligt vacker liten vik men inte mer. Vi hoppades på att få springa runder på ön där Leonardo hade varit, men icke. En strand (den som är med i filmen) och en stig var det enda som fanns.
  
Jag och Tina lämnade sedan familjen och Emma och reste vidare till Ko Samui (den vänstra bilden) och sedan till Koh Phangan (full moon party-ön) Tyvärr missade vi full moon partyt.
     
Sista målet innan Bangkok blev Koh Thao. Här trivdes vi verkligen. En lugn ö! Vi träffade en kille som vi hängde med mycket, Noomski heter han. Han visade oss ön och hjälpte oss att fixa hostel och allt, super trevlig. Han ägde även en bar "The Sunset View", som låg högt uppe på bergen med utsikt över hela Koh Thao. Den mysigaste baren ever. Här hängde vi en hel dag och drack kaffedrinkar. Baren är inte lätt att hitta, men gör ni det är den värd att besöka!!
 
Sist men inte minst kom vi till Bangkok. Dom säger att antingen hatar man det eller älskar man det. Jag hatar det! Människorna försöker bara lura en och det är omöjligt att klara sig själv där tyckte jag. Vi litade helt på "taxi-chaufförerna", och dom två dagarna vi var där fick vi verkligen överbetala allt vi gjorde. MBK däremot är himmelriket. Där shoppade jag upp alla mina sista pengar på resan. Det största shoppingcentret ever!

______________________________

Så kanske har jag kommit med något bra tips inför någon annans backbackingresa. Undrar ni över något eller vill ha tips hjälper jag gärna till . Jag vet själv hur lost jag var när vi skulle åka.









Julrean = tom plånbok och huvudvärk.

Ja då var det tags för julrean! Jag hade lovat att mig själv att inte gå på julrean eftersom det bara ger mig huvudvärk och en tom plånbok. Men eftersom min kära pojkvän ville så fick jag åka med som "moraliskt stöd".
Om det är jobbigt att gå i affärer innan jul så är det definitivt det under julrean efter jul.
Jag förstår om man tittat ut något särskilt och hoppas att kunna fynda det på julrean, men annars råder jag er alla att hålla er så långt borta som möjligt.
Miljontals människor som är och rycker och sliter i allt. Klädersplagg ligger huller om buller i hyllorna och på golven. Man kommer inte ens åt att kolla på alla kläderna eftersom köerna är så långa och slingrar sig runt om i affären.

Det enda jag egentligen hittade idag var en klämma med fjädrar på inne på Gina Tricot för 79 kronor. Eftersom den inte ens var på rea tänkte jag inte ställa mig i den drygt 20 m långa kön... no no!
Så ingen shopping på julrean för mig idag!

Eller jo...handlade lite när vi gick inom IKEA. Inte rea dock! Lite korgar blev det mest för min del, och Peter köpte en förvaringshylla som vi ska ha i hallen. Så det blev trots rean en ganska billig dag för oss.
    
Dagens shoppingoutfit och jag fick säga hejdå till lille Gibson som lyckligtvis fick stanna hemma och slapp julrean.
Korgarna och hyllan blev dagens shopping och det passade perfekt i våran hall.









Lille Gibson..

Nu var man hundägare också!



Världens sötaste lilla chihuahua. Han är ca 8 månader gammal och har väl lite trasslig bakgrund kan man säga. 5 ägare på 8 månader!
Först var där uppfödarna, sen bodde han en runda i Göteborg. I det hemmet fick han tyvärr bara sitta inlåst i sin bur för att dom hade en större hund. En tjej tyckte synd om honom och köpte Gibson. Tyvärr blev hon extremt allergisk och hennes bror fick ta honom.
Dom hade en vuxen hund och ett nyfött barn och kände att dom inte kunde ta hand om honom. Och där kom vi in i bilden!

Han var väldigt rädd hela första kvällen och morrade mest på oss. Vi hade också bestämt att han skulle sova på golvet. Men när vi märkte kl tolv på natten att han hade hoppat upp i vår säng kunde vi helt enkelt inte göra annat än att ha honom kvar.
Det märks att han varit i många familjer för han lämnar oss inte en sekund. Även om han sove och någon av oss behöver gå på toa, så följer han efter.
Men han utvecklas så himla mycket för varje minut som går. Han går både bra ihop med andra människor och hundar och är väldigt väluppfostrad.

Nu har vi blivit sådana nördiga hundägare som skämmer bort och pratar om vår hund hela tiden. Vi köper kläder och den bästa maten och tar tusen kort på honom hela tiden. Vi (kanske mer jag egentligen) är som en nybliven förälder som bara pratar om sitt barn och tycker att han är det sötaste i hela världen. Alla i min närhet..säg till om jag blir för jobbig. Jag antar väl att fasen går över.

   









Hundar och kipnappning!

Jag har hur länge som helst tänkt på att köpa en mops, men inte riktigt vetat om jag var redo för ansvaret.

I lördags hittade iallafall Peter världens sötaste mops på blocket som dessutom var billig, så vi ringde på den. Själva ägaren lät inte så trevlig och seriös men vi bestämde att vi skulle titta på den dagen efter. Vi pratade lite med vänner och familjen innan vi bestämde oss för att vi nog inte var redo. Vi hade helt enkelt ingen bra magkänsla.

På måndagen ringde Peters syster och sa att hon visste en som ville sälja en 1 år gammal chihuahua för 3000 kr. På något sätt kändes det bra och vi ringde på den. Eftersom att chihuahuan och mopsen fanns i samma stad bestämde vi oss ändå för att åka och kolla på mopsen.
Det luriga var att ägaren gav peter en annan adress än vad han gav mig när jag ringde på lördagen.
Vi kunde inte hitta hans namn på någon av de adresserna han angivit och telefonnumret  fanns inte heller någonstans. När vi ringde och frågade honom lite mer om adressen och så, sa han bara att vi skulle ringa när vi var på väg istället imorgon (tisdag). Grejen var att vi bestämt möte på onsdagen. Peter förklarade att vi ju skulle träffas på onsdagen och killen bad oss att ringa då istället, när vi var på väg. Helmysko, ville inte svara på någon fråga.

Jag som är helnojjig målade ju såklart upp västa bilden av att han skulle kidnappa oss när vi kom dit och sälja oss för trafficking.
Nej, vi bestämde oss för att meddela honom att han verkade oseriös och att vi inte skulle komma på onsdagen.
Självklart, mörkrädd som jag är vågar jag ju verkligen inte vara själv hemma. Nu är jag ju rädd att han ska söka upp oss eftersom han har våra telefonnummer. Ja, jag vet... det är långsökt! Jag ska nog vara glad att jag inte kände jordbävningen i morse, då hade jag nog bajsat på mig.

Slutligen: Imorgon (onsdag) ska vi iallafall kolla på chihuahuan, och då återstår det att se om man blir hundägare eller inte.








Fashion fashion fashion...

Mary-kate, min favorit stilikon just nu! Hon är så jäkla snygg (och Ashlee med för den delen) och tycker det är sjukt att det finns två av dom. Anyway..

Skinnbyxor är något jag verkligen vill ha just nu, det blir lite Matrix känsla. Jag har sett flera bilder på folk med skinnbyxor som sitter lika snyggt som dom gör på denna Mary-kate bilden, men vet inte riktigt hur jag ska hitta sådana. Hade själv ett par skinnbyxor när det var modernt förra gången, när jag gick typ i åttan. Det finns ett problem med skinnbyxor bara när dom ska vara slimmade, och det är att det är ju omöjligt att sitta ner bekvämt i dom. Det är vamt och absolut no stretch. Jag vet inte vad stjärnorna har för knep, men dom kanske bara lyckas dra dom på sig och håller sig stående hela kvällen sen. Jag får väl hålla mig till mina lacktights sålänge, tills jag hittar dom perfekta. Det är det närmsta jag kommer min skinn/Matrixkänsla just nu.



Hela detta året har jag kört med mina wayfarers (ray-ban kopior) och är sugen på någon annan solglasögonmodell. Även här hittade jag ett par snygga på Mary-kate med lite hippie-känsla. Jag beställde själv ett par runda solglasögon från internet och upptäckte att det mer var en John Lennon  variant. Inte snyggt, jag såg skitfånig ut! Ska ni satsa på runda glasögon ska nu köra på denna denna storleken. Den mindre modellen passade nog faktiskt bara John Lennon i.





En lite längre småpösig tröja med ett par strumbyxor och höga pumps gör stilen väldigt rockig. En liknande tröja som Mary-kate har här går i princip att få tag i vart som helst. Alltså ett väldigt enkelt, billigt och snyggt plagg att få tag i. Själv gillar jag randigt väldigt mycket vilket gör att jag gillar Mary-kates tröja lite extra.







Ett par jeans á lá Mary-kates känns fortfarande väldigt rätt när man vill ha en rockig stil trots att det utsvängda jeansmodet är tillbaka. Ett par stuprörsjeans med ett par höga pumps känner jag mig alltid snygg i.







Sjalar sjalar sjalar! Det funkar alltid. Jag har fjälv massor och älskar stora mönstrade. Man kan ha dom som halsduk eller som en accessoar som Mary-kate har här på bilden. Det är också perfekt att ha till stranden för att skydda axlarna eller som att ligga och sola på. Sjalen var det bästa plagget jag tog med mig under min backpackingresa i Australien, Malaysia och Thailand.






Mary-kate har ofta sin väska med fransar på. Den är hur snygg som helst. Hittade min egen version i brunt mocka på ellos. se för 279 kr. Jag älskar den och använder den hela tiden. Den är också sådär lagom stor så att man får i allt "skräp" som man måste bära runt på hela tiden.











Sarah Jessica Parker eller rättare sagt hennes rollfigur Carrie Bradshaw är enligt mig världens bäst klädda kvinna. Hon kan i princisp sätta på sig en sopsäck med ett skärp i midjan och ett par Monolos och hon blir snyggast på stället. Vissa har det bara, om det nu är utstålning eller självförtroendet eller vad det nu är. Hennes sjukt snygga skor här på bilden finns iallafall att köpa på asos.com för 580 kr. Alla hennes klänningar är otroligt vackra och jag önskar att jag kunde gå klädd som henne varje dag. Tyvärr känner man sig oftast för uppklädd. But as they say, it´s better to be updressed than downdressed.









Gårdagens partaj..

Julfest igår och lilla lättpåverkade jag blev snurrig redan efter glöggen på förfesten.
Supergott julbord på hotellet och jag åt så att jag höll på att spricka.

  
Jag och min käresta redo för julfest!
(Lyckades förresten få mitt hår en aning ljusare till slut efter att ha haft silverschampot i håret i 25 minuter!)



Det blev endel kasedans, snapsar och öl innan vi lämnade hotellet bland dom sista redan vid 24.00 snåret. Så är det när man festar i en liten by.
Lite efterfest hos oss med lite sing star, popcorn och öl innan jag fick stoppa om min berusade pojkvän i sängen.

  


Idag är det verkligen en segdag, snöigt och mörkt ute. Åt frukost, kollade på vänner och filmen eagle-eye sen har vi i princip inte kommit längre. Ska åka ut och äta lite planka hos mamma och pappa. Gratismat är alltid bra, plus att man slipper laga den själv.
Hade tänkt åka och hälsa på Tilda i skåne, men det blev tyvärr inget så det får nog bli en film maratonskväll med massa godis istället. Kanske passa på att ta en kvällspromenad medans det är snö ute.

Ciao!








Sen som vanligt...

Jaha då var man ute i sista minuten som vanligt. Slutade till och med tidigare från jobbet för att ha god tid på mig att fixa mig och käka och så innan julbordet.
Till min förvåning när jag tvättade håret med mitt silverschampo och hade det i i 3 minuter som det stod på flaskan, upptäckte jag att mitt hår var gult när jag väl hade fönat det. Med lite smått panik ringde jag till min frisör och frågade vad jag skulle göra. Han sa att jag skulle ha det i håret i 10 minuter och att det som stod på flaskan var alldeles för lite.
Ja nu sitter jag här med inschamponerat hår och kan inte göra någonting. Därför passar jag på att blogga lite.
Det är så typiskt att det ska hända något bara för att man ska ut.

Nu ska det tvättas ur iallafall och jag håller verkligen mina tummar på att håret inte är gult!








Blondinbecka.

Jaha då var man blondin igen!

Var hos min frisör i Helsingborg vid 19.00 igår.
Efter första färgningen var jag räv-orange/gul, vilket jag hade förväntat mig. Efter andra färgningen var det fortfarande oroväckande gult. Tredje och sista gången han satte färg i håret, fick jag inte har den i alls länge och var beredd på att håret fortfarande skulle vara gult. Det är bättre att inte hoppas på för mycket. Jag blev verkligen förvånad efter föningen när jag såg att det var askigt vitt, exakt som jag ville ha det.
Jag är helnöjd och trivs skitbra som blondin igen.
Måste faktiskt göra lite reklam för honom eftersom han är så otroligt duktigt. Vill ni ha en bra frisör så rekommenderar jag verkligen Stefan på Salong Ess i Helsingborg.
Det negativa var att han tidigare hade upp till 6 månaders väntetid. Men efter att ha flyttat sin salong till Helsingborg så tror jag det är lite lättare att få tid nu. En varm rekommendation från mig.


Var inte färdig förrän kl 23.00 och var inte så pigg på tanken att behöva gå upp kl 05.00 morgonen idag. Men hur än skönt det var i sängen i morse, lyckades jag till slut sparka upp mig själv.








Helgen - middag julmusik julölsprovning.

Jaha...då har ännu en helg gått. Denna har varit lugn, billig och fylld med god mat och julmusik.

Fredagen: Jag och min älsk gjorde planka och lyssnade på julmusik. Vi åt så att vi höll på att explodera och tittade på en film som heter over her dead body.
En sådär mysigt förutsägbar komedi om en kille vars flickvän dör på deras bröllopsdag. Han uppsöker sedan ett medium för att få kontakt med sin döda flickvän. Självklart blir han och mediumet förälskade och den döda flickvännen kommer tillbaka och spökar. Allt för att han inte ska träffa någon ny.
Allt detta räknar man ganska så snabbt ut, men filmen är enligt mig ändå ganska sevärd.
  


Lördagen: Detta blev min premiär för julbord i år. Vi bjöd in några kompisar och jag gjorde mitt allra första julbord ever. Vi sjöng sing star och provade all julöl jag kunde hitta på vårat systembolag här i byn. Närmare bestämt 4 st olika sorter.
 


Söndagen: En god middag ute hos mamma och pappa för att fira pappas födelsedag. Här "fyndade" jag en skjorta faktiskt. Min brors gamla skjorta som mamma hade tänkt skänka till röda korset. Perfekt, min brors gamla 90-talsskjorta blev helt plötsligt en sjysst oversizeskjorta till mig.


                                                              Julölstest

Jämtlands bryggeri Julöl 6,5 %
Den var helt klart sämst av de 4 st vi smakade. En mörk öl med en väldigt väldigt besk eftersmak, som gärna inte ville försvinna ur munnen.

Falcon´s Julmumma 5,2%
En mörk öl med otroligt julig smak. En smakblandning av kanel, kardemumma och glögg. De första klunkarna var jättegoda, men det blev sedan lite för mycket av det goda. Jag tror aldrig att jag hade klarat av att dricka en hel öl av denna sorten.

Falcon´s Julöl 5,2%
Ännu en mörk öl. Jag uppfattade denna lite mildare än de andra, men är lite mer besk än vanlig öl.

Åbro Julbocken 7,0%
Liksom de andra är detta också en mörk öl. Den var väldigt mild för att vara 7,0%. Jag tyckte nog denna var lite sötare än Falcon´s julöl faktiskt. Enligt Miss E smakar denna likvärdigt som en öl med 4,5%. Med andra ord en aning lätt att dricka lite för mycket.

Jag har lite svårt att bestämma mig men tror att Åbro Julbocken var bäst i detta testet och Falcon´s julöl kom inte långt efter.









Gårdagens äventyr på IKEA.

Hela dagen hade jag gått och haft lite små ångest inför vad jag skulle göra efter jobbet. Pallade inte fixa på huset, men ville ändå göra något som inte känns som man fördriver dagen med ingenting, typ sitta vid datorn eller TV:n.
Så det passade mig perfekt att mamma ringde mig på jobbet och frågade om jag hade lust att hänga med till IKEA.
Ganska skönt att gå runt på IKEA faktiskt, inte mycket folk var där heller plus att dom spelade julmusik. Har längtat efter julmusikt ett tag nu men har inte velat sätta på det här hemma än för att jag är rädd att jag ska bli trött på den när väl julen är här.
Jag fyndade iallafall en sak, en sängstomme för hundra kronor. Så kunde helt enkelt inte låta bli att köpa den. Annars blev det bara lite blockljus som vanligt, för att jag aldrig kan åka någonstans utan att köpa det. Tänder jämt ljus på kvällarna så det finns ju faktiskt en anledning till att jag köper nya hela tiden.

 
Ljusen på de båda bilderna var lika långa när jag köpte dem.
Ljusen till vänster är IKEA-ljus som har brunnit i ca 3 timmar.
Ljusen till höger är ljus från Bolagret som jag tänt minst 15 timmar.
Som ni ser har IKEA-ljusens stearin också runnit ut över hela min ljuslyktas botten.


Nu när jag ändå är inne på det ämnet så måste jag berätta om fenomenet med blockljus. Blockljus är dyra. 3-4 st ljus på IKEA går på drygt 100 kr. Och det tråkiga med IKEA-ljus är att dom är så himla dåliga. De går inte alltid att tända och när dom väl är tända rinner stearinen över allt. Jag köpte för länge sedan 2 st blockljus på Bolagret och dom har hållt sig i flera månader plus att dom inte runnit utanför någonting. Det är verkligen värt att lägga till en extra tia eller två.

    


Vi avslutade såklart med en IKEA-korv, innan vi packade in allt i bilen och åkte hem i snöovädret. Det var en givande dag plus att jag fick lite småsaker av mamma vilket alltid är ett plus, med tanke på att jag är arbetslös om en månad.
Det gäller att börja hålla i pengarna nu, vilket inte är en lätt sak för mig eftersom jag verkligen är en "slösa".
Blir det att jag ska plugga i New York i mars...så behöver ju också fortfarande spara ihop lite till det.








Sushi och mina andra problem.

Vår mysiga fredagskväll..
För drygt en vecka sedan skulle jag och min pojkvän ha en mysig filmkväll och laga sushi. Ingen av oss har någonsing gjort eller ätit det, men båda var sugna på att prova. Efter att ha letat en lång stund i affären efter alla saker som behövdes för att göra sushi var vi sådär lagom hungriga och bestämde oss för att åka hem och börja på sushin med en gång. Efter mycket pill och slit var vi båda ganska irriterade på varandra och ville bara ha mat. Tyvärr bestämde vi oss båda efter typ 2 tuggor att det absolut inte föll i vår smak. Det fick bli kebabsallad från Bolzano som vanligt. Men nu behöver jag iallafall inte ulängre undra om jag gillar sushi eller ej, och det är ju alltid positivt.

Sushin blev iallafall fin och såg god ut.


Lite uppdatering bara..
För drygt 3 veckor sedan sparkade jag i min i en lampa. Jag trodde först att det var en stukning och att svullnaden skulle gå ner, men tyvärr är den fortfarande krokig och störren än vad den brukade vara. Antar att den är eller var bruten istället, typiskt! Igår sparkade jag i samma tå igen, lika hårt även denna gången. När jag ändå sparkat i den hoppades jag egentligen på att den brutna biten skulle gå upp och jag skulle kunna dra den rätt. Men icke!
Eftersom jag inte går till doktorn förrän jag är typ döende så har jag nu istället tejpat ihop den med de andra tårna för att ge stadga (min systers idé). Det ser faktiskt mest mongo ut och jag har ingen aning om det hjälper över huvud taget. Min vanliga otur!

Jag har äntligen fått tummarna ur och skaffa linser. Inte det lättaste för mig som är klumpig och tappar dem på golvet och smutsar ner dem så fort jag ska förasöka sätta i linserna i ögonen. Men det finns nog hopp för mig med, det går iallafall lättare och snabbare för var dag som går.

Finanskris och lågkonjunktur..
Tänkte bara informera om att jag är så himla trött på att söka jobb nu. Orkar knappt gå in på arbetsförmedlingens hemsida längre. Har ingen aning om vad man vill göra med livet. Eller det svåra är väl nu och välja en sak att inrikta sig på. Önskar ibland att jag inte hade haft heltidsjobb i 2 år, man blir så bekväm då. Förut löste sig allt ändå. Nu har jag helt plötsligt ingen aning om hur jag ska klara mig utan pengar. Känns som man måste bestämma sitt liv nu, och inte göra fel val. Ja, jag har faktiskt lite åldersnojja trots att jag bara är 22 år. Undrar ibland hur allt ska gå ihop sig med tid, pengar och drömmar. Jävla lågkonjunktur och finanskris, nu står jag ju här helt plötsligt utan jobb och det var ingick ju inte alls i min plan.








Min helg i Stockholm.

I helgen var jag uppe och hälsade på Tilda och fick äntligen se hennes nya lägenhet också.
Tog ledigt från jobbet och hoppade på bussen till Hässleholm och sedan tåg vidare till Sthlm. Väl uppe hos Tilda i Älvsjö käkade vi lite McDonalds och drack lite öl.
Vi åkte in till någon folkpark som jag inte kommer ihåg namnet på. Men tyvärr hade polisen precis tagit deras spriträttigheter innan vi kom så vi gick vidare. Trillade in på någon bar som jag inte heller kommer ihåg namnet på.
Axel (Tildas pojkvän) och dom andra gick tillbaka till folkparken medans vi satte oss och drack öl på ett berg någonstans på söder. Vet inte om det heter någon specielt men det var väldigt nice utsikt över hela Stockholm.

 


Det blev en kort visit på Mosebacke innan vi alldeles för trötta bestämde oss för att ta taxi hem.

Lördagen bestod av en massa shopping. Varken jag eller Tilda skulle köpa något men jag ville ju hemskt gärna gå på stan när jag väl var i huvudstaden. Men så blev ju självklart inte fallet. Både jag och Tilda shoppade ut över vår budget.
What the heck.. fick tag i det som jag letat efter här hemma ett tag. En flanellskjorta bla.
Vi käkade den största kebabtallriken jag någonsin sett och bestämde oss för att åka hem från stan.
Det blev en lugn kväll framför TV:n med en massa vin. Mysigt mysigt! 


  



Min shopping i Sthlm blev ett par lacktights, flanellskjorta och ett par kilklackskor.








RSS 2.0